Friday

SIZE BROWN PAPER BAG

Kraft paper bag ada pelbagai size... 
tapi yang biasa saya gunakan hanya  3 size sahaja...

i.  220mm x 130mm 
- standard size without based @ V-Shape bottom.
- contoh : kebiasaan yg digunakan oleh penjual goreng pisang@kuih2.
- Warna paperbag : BROWN.
-Ketinggian yg dinyatakan 220mm adalah ukuran keseluruhan iaitu tinggi paperbag sebelum dibuat tapak/sebelum diletak goodies di dalam dan juga sebelum lipatan penutup atas dibuat.
- Ukuran selepas lipatan tapak dan lipatan penutup atas dibuat, ukuran ketinggian paperbag ini 
+- 170mm @ 180mm ( bgantung pada brp mm lipatan penutup bhgn atas yg anda mahu.

ii. 9 inch H x 5 inch W x 3 inch SW
iii.  11inch H x 6 inch W x 3.6 inch SW
- paper bag with base/bottom BUT NO BASE BOARD.
- Contoh : Takeaway paperbag McDonald.
Warna : WHITE & BROWN
- Paperbag ini dah siap ada tapak. Cuma TIDAK beserta base board didalamnya.
- Base Board dijual secara berasingan dan mengikut permintaan.
Material : kraft @ recycle paper ( +- 60-70 gsm )

******************************
Bagi memudahkan semua, saya attachkan gambar nie dibawah untuk tunjukkan perbezaan 
antara PAPERBAG V-SHAPE BOTTOM dengan PAPERBAG WITH BOTTOM/BASE ( NO BASE BOARD)

Paper bag yg kecil tu,standard size @V-Shape bottom
Paper bag besar tu, paperbag with base size 11"x 6"x 3.6" .
LEFT  - Ini contoh paper bag V-Shape bottom
 RIGHT - paperbag V-Shape selepas dibuat tapak...
LEFT  :  V-Shape bottom selepas tapak di buat
RIGHT :   Paperbag wih bottom/base
LEFT  :  contoh kedua-dua paper bag bila dah dibuka...
RIGHT  Saya buat demo untuk customer yg bertanya samada paper bag ini tahan atau tidak if letak benda berat...
Saya gunakan MUG kaca sebagai contoh.
LEFT  :  ini saya guna standard paper bag yg xde tapak...once di pegang, condition still ok...tak koyak pun...
RIGHT  once paper bag tu diletak diatas meja..( ok jer kan )
Gambar ini pula, paper bag mmg dah ready tapak..dalam tu saya letak mug tadi gak..
LEFT  :  ini contoh paper bag yg takde tapak yg siap di hias...ianya nampak kemas sebab saya lipat dulu bhgn bawah utk create tapak, so once paper bag tu dibuka, dah ada guide...;)
RIGHT ini pula paper bag yang ready tapak...

Ini maklumat tambahan bagi  paper bag nie...

i.  220mm x 130mm
- kualiti paper tebal sikit dari satu lg jenis..
- tapak kena create sendiri
- cukup stabil if nak letak barang seberat mug..
- harga murah lagi dari yang ada tapak
- SIZE YG SAYA NYATAKAN INI SIZE SEBELUM 
PAPER BAG NIE DILIPAT UNTUK TAPAK & PENUTUP ATAS...
UKURAN SELEPAS TAPAK DAN PENUTUP DIBUAT : +-180mm x 130mm

ii. 9inch x 5inch x 3inch
iii. 11inch x 6inch x 3.6inch
- bagi yang nak letak item yg besar, bolehlah request 2 size nie. ( bgantung pd jenis barang)
- kertas nipis dari yang standard tapi tak perlu nak create tapak coz dah ready
-harga lagi mahal dari yang biasa

So, diharap info ini dapat membantu....If ada apa2 Q, boleh email kami terus..


Thanks & Regards
ZFCC

No comments: